poniedziałek, stycznia 04, 2016

556. Sok cytrynowo-imbirowy

W internecie jest mnóstwo artykułów opisujących cudowne działanie imbiru i cytryny. Postanowiłam skorzystać właściwości tych dobroci i zrobiłam miksturę zdrowotną,  podnoszącą odporność. Plasterki cytryny przekładane plasterkami imbiru, posypane cukrem... i już jutro mam nadzieję na herbatkę z sokiem cytrynowo-imbirowym. 



15 komentarzy:

  1. A jak ładnie w słoikach to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja mam taka nalewke z cytryny i imbiru i jak tylko czuje ze mnie "cos bierze" to do goracej herbaty troszke dodam i dziala cuda:))) Taka bezalkoholowa fajne, bo mozna codziennie do herbaty dodac:) Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  3. Tylko nie powinno się pić czarnej herbaty z cytryną a tylko zieloną i owocowe lub ziołowe.
    Pozdrawiam mila

    OdpowiedzUsuń
  4. Zamiast cukru dodaj miód, to mikstura będzie jeszcze lepsza.

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak sobie myślę żeby wzmocnić smak, żeby był bardziej imbirowo intensywny i dlatego spróbuję następnym razem zetrzeć imbir na tarce :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Tak sobie myślę żeby wzmocnić smak, żeby był bardziej imbirowo intensywny i dlatego spróbuję następnym razem zetrzeć imbir na tarce :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak sobie myślę, żeby wzmocnić smak imbirowo i dlatego następnym razem zetrę imbir na tarce :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja wyciskam obrany kawałek imbiru wyciskarką do czosnku.

      Usuń