9. lutego rozpoczynają się zimowe igrzyska olimpijskie 2018 w Pyeongchang. Z tej okazji firma Dale tradycyjnie wylansowała olimpijski sweter o nazwie Olympic Passion.
Poniżej zdjęcia zaczerpnięte że strony Dale prezentujące sweter.
Dale lansert den offisielle OL-genseren.
Opis wykonania pochodzi stąd - kliknij.
Oppskrift kommer herifra - klikk.
Strony
▼
środa, stycznia 31, 2018
niedziela, stycznia 28, 2018
sobota, stycznia 27, 2018
poniedziałek, stycznia 22, 2018
niedziela, stycznia 21, 2018
piątek, stycznia 19, 2018
wtorek, stycznia 16, 2018
poniedziałek, stycznia 15, 2018
niedziela, stycznia 14, 2018
sobota, stycznia 13, 2018
756. Kosebukse
Jeg har strikket kosebukse. Jeg har brukt Babyull Lanett.
Zrobiłam na drutach śpiochy dla niemowlaka.
Użyłam włóczki Babyull Lanett.
Oppskrift kommer fra Sandnes garn hefte 1618.
Opis wykonania pochodzi z Sandnes garn z gazetki nr 1618.
piątek, stycznia 12, 2018
niedziela, stycznia 07, 2018
754. Chleb żytni
Chleb żytni tym razem z podwójnej ilości mąki żytniej - pół na pół z mieloną i z grubozmieloną. Chleb wzrastał 5 godzin!
Pychota 😊
piątek, stycznia 05, 2018
753. Chleb żytni
Dzisiaj zrobiłam chleb żytni na zakwasie z kminem rzymskim.
Ciasto:
- 500 g mąki żytniej
- 300 g zakwasu
- 400 ml wody
- łyżka soli gruboziarnistej
- 1łyżki kminu rzymskiego zmielonego
Opis wykonania:
Mąke przesiać do miski w celu napowietrzenia, dodać zakwas, sól, ciepłą wodę i kmin rzymski. Wyrobić ciasto, tak żeby było zwarte i elastyczne. Garnek do pieczenia należy wysmarować oliwą z oliwek i wlożyć do niej ciasto. Pozostawić na kilka godzin do wyrośnięcia. Następnie piec w 230 stopniach w przykrytym garnku rzymskim z kostakami lodu na dnie piekarnika. Tak piec przez 10 minut. Zdjąć pokrywkę, temperaturę zmniejszyć do 200 stopni i piec jeszcze 40 minut.
....i Voilà smacznego :-)
środa, stycznia 03, 2018
752. Chleb mieszany na zakwasie
Z Nowym Rokiem - nowy chleb. Na bazie opisu wykonania chleba orkiszowego. Mąka częściowo została pozamieniana na żytnią.